Wat laat ik achter?

Naast lieve mensen en emotionele zaken, laat ik vooral flink wat kilo’s achter. En nee, ik ben niet dagelijks in de sportschool gaan hangen -had gekund- maar reis wel met zo min mogelijk bepakking. Want dat elke gram telt, dat weet ik inmiddels wel.

Doel

De bepakking mocht max. 15 kilo wegen. Dat leek me een mooi streven. Vooral fijn als ik straks die heuveltjes op wil sjeesen (lees: in de eerste versnelling de heuvel opkruip).

Even gespiekt bij een aantal andere fietsbloggers en dat gaat aardig tot in de detail. Dus ik ging ook ijverig aan de slag. Met een keukenweegschaal en al mijn spullen -toen al weinig- op een hoopje in de woonkamer. Eerst alles wegen en zowaar een mooi overzichtje van de resultaten in Excel gemaakt.

Resultaat

16,5 kilo. Bummer.

Dat werd schrappen. Waarom eigenlijk twee (toch al minuscule) reishanddoeken meenemen? Je kunt je toch maar met een handdoek tegelijkertijd afdrogen. 3 t-shirts? Maak er daar maar twee van. Een extra buitenband? Er zitten net nieuwe op, dus maar hopen dat het niet nodig is. Een elektrische tandenborstel? Heb je toch alleen maar extra stroom voor nodig. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Alle denkbeeldige luxe bleef thuis.

Na wat extra grammen eraf te hebben gesnoept, ben ik blijven steken op 15,4 kilo. Ik kan ermee leven. Zo zijn er namelijk ook wat zware items die ik toch écht graag mee wil. Denk aan een extra warme lakenzak, een goed slot (zwaaaar! – voor de lichte variant had ik geen extra centen over) en een fijn kooksetje.

Eerste Hulp Bij Ongelukken

Maar ohnee, een kleine voorraad aan eten is ook niet onbelangrijk. En wat als ‘klein’ begon, werd steeds groter. Zo heb ik op de dag voor vertrek nog zelf mueslirepen in elkaar staan flansen. Ook noten, pindakaas, lijnzaad, cranberries, een limoncello’tje (voor de koude avonden) etc. werden in de tas gegooid. Alles bij elkaar toch ook nog eens 6 kilo (incl. voortassen zelf). Oeps. Oh en als de waterflessen vol zijn, kun je er ook nog bijna 3 kilo bij optellen.

In totaal zit je dan -met al je goede bedoelingen- toch nog op zo’n 24 kilo. Dat is al met al gene kattepis. En ik zal onderweg vast bepaalde items vervloeken, missen, ditchen en/of kopen.

Maar zoals het een ware avonturier betaamt: ik ben er niet bang voor en we gaan het zien!

Mijn uiteindelijke paklijst staat hieronder. Dank aan al mijn nieuwe wereldfietser.nl-vrienden die hun mening hebben gegeven op mijn eerste voorzet.

#fitgirl
Tess wil er ook wel van smullen
Over mijn fashionable way of cycling wordt nog een blogartikel geschreven
#lifesavers
#campinglife

Uitrusting

 • Grondzeil
 • Tentje
 • Slaapzak
 • Matje
 • Opblaaszak matje
 • Extra warme lakenzak
 • Hoofdlampje
 • Pannenset
 • Gasbrander
 • Gasflesje
 • Windscherm
 • Aansteker
 • Spork
 • Zakmes
 • 4x vuilniszakken

De fiets

 • 1x bandenplakset
 • 1x multitool
 • 1x binnenband
 • 1x fietspomp
 • Tiewraps
 • 4x spaken
 • 3x bidon
 • Extra fietsslot
 • Bouten & moeren
 • Stuk touw
 • Kettingolie
 • Plastic handschoentjes
 • Elastieken
 • Regencover telefoon

Kleding

 • Buff
 • 2x sport t-shirt
 • 2x fietsbroek (1x lang, 1x kort)
 • 2x sportbh
 • 4x ondergoed
 • 1x afritsbroek (jaja dit vind ik inmiddels al normaal)
 • 1x thermobroek
 • 2x thermoshirt lange mouwen
 • 1x fleecetrui
 • 2x merino sokken + 1x gewone sokken
 • 1x reishanddoek
 • 1x regenjas
 • 1x donsjas
 • 1x regenbroek
 • 1x schoenen
 • 1x slippers
 • Helm
 • Veiligheidshesje
 • 2x dry bags

Overig

 • Toiletartikelen (details laat ik achterwege, er zit toch bijna niets in…)
 • Sporttape
 • Oordoppen
 • Zonnebril
 • EHBO-setje
 • Paspoort/Rijbewijs/Passen/Belangrijke papieren
 • Dagboek
 • Boek (dwarsligger)
 • Pen
 • Telefoon
 • Laptop
 • Opladers/kabeltjes
 • 2x Powerbank
 • Horloge
 • Routeboekjes

Proviand 

 • Toiletpapier
 • Olijfolie
 • Zout/Peper
 • Kaneel
 • Pindakaas
 • Havermout
 • Melkpoeder
 • Lijnzaad
 • Noten
 • Energierepen
 • Cranberries
 • Limoncello’tje
 • Pasta
 • Chocolade

1 comment / Add your comment below

Leave a Reply